Вітаємо Вас на нашому сайті комунального закладу "Слобожанський ліцей".
Серед гордих каштанів і ніжних беріз, у квітучому рідному дворику стоїть школа, в яку кожен учитель приніс свого серця часточку й вогники. Вогник віри, надії, добра і краси! Вогник щастя, любові та успіху! І щодня наша школа як рій той гудить. Як на пасіці в кожному вулику!
Головна » 2023 » Листопад » 29 » Акція "16 днів проти насильства"
11:56
Акція "16 днів проти насильства"

З 25 листопада до 10 грудня відбувається щорічна Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства" з метою привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

У знак підтримки, люди у всьому світі пов’язують помаранчевою стрічкою свій одяг. Це офіційний колір протидії насильству, що символізує світле та вільне майбутнє.

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.


Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:
• 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
• 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
• 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
• 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
• 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
• 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
• 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
• 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Діяльність «гарячих ліній» за номерами:

1578 – з питань протидії торгівлі людьми;

1588 – з питань запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей;

0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів ) та  116 123 (безкоштовно з мобільних телефонів) – з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації;

0 800 505 501 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів) та 527 (безкоштовно з мобільних телефонів) – з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів;

0 800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів ) та 116 111 (безкоштовно з мобільних телефонів) – Національна «гаряча лінія» для дітей та молоді.

******* Пропоную Вам переглянути інформаційні відео та рубрику для батьків "Топ-7 порад, як підтримувати дитину, щоб убезпечити її від можливого насильства".

ПАМ'ЯТАЙТЕ, ЩО МИ ВСІ ОСОБЛИВІ ТА УНІКАЛЬНІ. МИ МАЄМО ПОВАЖАТИ СЕБЕ ТА ІНШИХ ЛЮДЕЙ, ЯКІ МАЮТЬ СВІЙ ХАРАКТЕР, СВОЇ  ПОГЛЯДИ ТА СВОЇ ІНТЕРЕСИ. 

Не будьте байдужими, якщо стали свідком насильства чи насильство відбувається у ваш бік! Не закривайте свої вуха та очі! Не бійтесь говорити про цю проблему у голос. Вас обов'язково почують!

 

 

Переглядів: 39 | Додав: Fedoryaka777 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
64020 Харківська область Кегичівський район смт Слобожанське вул. Шкільна  буд. 1 тел. (05755)-3-64-90
 chapaeyeveschool@ukr.net